Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@03:11:45 GMT

تیتو بتول؛ زنی که مانع از استعمار اتیوپی شد

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۶۶۶۹۳

تیتو بتول؛ زنی که مانع از استعمار اتیوپی شد

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ: رایزنی فرهنگی ایران در اتیوپی

مشخص است که نبرد آدوا تجاوز استعماری اروپایی‌ها را در آفریقا متوقف کرد و این اتفاق زمانی افتاد که نیروهای ارتش اتیوپی با شکست دادن نیروهای تا دندان مسلح نظامی ایتالیا که سعی در تسخیر امپراطوری اتیوپی در سال ۱۸۹۶ داشتند، جهان را غافلگیر کردند. در پشت این پیروزی بزرگ که اتیوپی را به عنوان تنها ملت آفریقایی که هیچگاه مستعمره نبوده حفظ کرد، یک استراتژیست زن به نام امپراطوریست تیتو بتول قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اسناد تاریخی مختلف، تیتو بتول همسر وفادار امپراطور Menelik II بود که در سال ۱۸۸۳ هنگامی که او هنوز پادشاه شوا بود با او ازدواج کرد. ازدواج آنها فراتر از حد یک ازدواج عاشقانه بود چرا که اعتقاد بر این بود که یک ازدواج سیاسی با هدف متحد ساختن مناطق شمالی با یکدیگر است و خانواده تیتو بر این موضع اصرار می‌کردند.

تیتو پس از تولد در خانواده اشرافی خود به تحصیلات مشغول شد و برای یک زن اتیوپیایی در آن زمان یک استثناء محسوب می‌شد. وی به زبان امهریک می‌توانست بخواند و بنویسد و همچنین مسلط به زبان متون مقدس کلیسا یعنی گیز، نیز بود. با صعود منلیک دوم به تاج و تخت امپراتوری، تیتو در سال ۱۸۸۹ به امپراطوریست اتیوپی تبدیل شد و در این مقام یک مشاور ارزشمند برای پادشاه بود.

امپراطور قبل از تصمیم گیری‌های مهم و با توجه به هوش و وفاداری همسرش در قبال تاج و تخت و کشور، با وی مشورت مشورت و نظرات و پیشنهادات او را در امور اداری، سیاسی، نظامی و همچنین امور خارجی اعمال می‌کرد.

تیتو مصمم به حفاظت از کشور خود و منافع شوهر بود. وی در ادامه به درگیری میان ایتالیا و اتیوپی در سال ۱۸۸۹ وقتی که قراردادی میان دو کشور امضاء گردی وارد شد، که درآن اتیوپی در نسخه امهریک زبان، روابط دو کشور را برابر و در راستای دیپلماتیک می‌دانست و در نسخه ایتالیایی، اتیوپی را مستعمره ایتالیا می‌دانست.

هنگامی که تیتو از فریب ایتالیا در قرارداد آگاه شد، پیمان نامه را پاره کرد و امپراطور را تحت فشار قرار داد تا اعلام جنگ علیه ایتالیا کند. وی اظهار داشت که ترجیح می‌دهد بجنگد تا ماده ۱۷ نسخه ایتالیایی پیمان نامه را که اتیوپی را مستعمره ایتالیا می‌دانست، بپذیرد.

موضع وی در برابر ایتالیایی‌ها عنوان «زن سرسخت» را به وی اعطاء کرد، زیرا نه تنها او به شوهر خود فشار آورد تا هیچ گونه امتیازاتی به ایتالیا ندهد، بلکه او اصرار داشت که هیچ مکالمه دیپلماتیک را نباید در مکاتبات دیپلماتیک به زبان ایتالیایی نوشت.

وقتی یک دیپلمات ایتالیایی در اتیوپی به تیتو هشدار داد که ابطال پیمان نامه ممکن است باعث شود ایتالیا عزت خود را از دست رفته ببیند و ملکه پاسخ داد: «ما نیز باید عزت خود را حفظ کنیم، شما می‌خواهید کشورهای دیگر اتیوپی را به عنوان پروتکل شما ببینند، اما این هرگز اتفاق نخواهد افتاد.»

اعلان جنگ منلیک دوم ایتالیایی‌ها را شوکه نکرد، زیرا آنها اتیوپی‌ها را بسیار دست کم می گرفتند و خود را پیروز مبارزه با آنها می‌دانستند که براحتی آنها را شکست خواهند داد. ارتش ایتالیا با اطمینان از اینکه در میدان نبرد با فشار روبرو نخواهند شد، از اریتره به امپراتوری اتیوپی حمله کردند. طی حمله به سربازان ایتالیایی، تیتو در جبهه نبرد فرماندهی مقدماتی حدود ۵۰۰۰ سرباز پیاده نظام و ۶۰۰ سرباز سوار را در خط مقدم خود به عهده داشت.

تیتو به عنوان بانوی ارشد امپراتوری، تیتو همچنان قدرت زیادی را به کار می‌گرفت و وقتی بیماری امپراتور در سال ۱۹۰۶ قوت گرفت وی تصمیم گرفت از طرف وی تصمیم گیری کند. او بعدها از صحنه سیاسی تا زمان مرگش در سال ۱۹۱۸ قدرت را در کشور به عهده داشت.

کد خبر 4996051 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: استعمار ایتالیا اتیوپی ترجمه تازه های نشر رایزنی فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ویروس کرونا طرح تابستانه کتاب معرفی کتاب روز خبرنگار انقلاب مشروطه ادبیات جهان خانه کتاب سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران انتشارات سروش ادبیات کودک و نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۶۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن به دنبال تأثیرگذاری بر قوه تشخیص و شناخت مردم است

به گزارش خبرگزاری مهر، دریادار حبیب الله سیاری ظهر پنجشنبه در آئین پایانی صد و سی و یکمین همایش توانمندسازی استادان دروس عقیدتی سیاسی، معارف و قرآن آجا در مشهد اظهار کرد: در تزریق سیاست و فرهنگ استکباری برای جلوگیری از پیشرفت است، اگر مواظبت نکنیم و این فرهنگ نفوذ کند، نمی‌توانیم از منابع کشور بهره ببریم.

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: با نفوذ فرهنگ استکباری نمی‌توانیم تصمیم گیران و تصمیم‌سازانی برای آینده تربیت کنیم که بتواند با جنگ نرم و سیاست استکبار مبارزه کند.

وی بیان کرد: امروز دشمن به دنبال تأثیرگذاری بر قوه تشخیص و شناخت مردم است.

سیاری گفت: اکنون در مرحله استعمار فرانو قرار داریم که تأثیرگذاری بر افکار از طریق شبکه‌های ارتباطی و تسلط بر مغز نسل آینده‌ساز صورت می‌گیرد، جهاد تبیین در شرایط کنونی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: دشمن در استعمار کهن لشکرکشی داشت و استعمار نو با حاکمان دست نشانده به اهداف خود می‌رسید. در استعمار فرانو، دشمن می‌خواهد عقاید، باور، ارزش‌ها، تفکر و رفتار نسل جوان و نوجوان عوض شود، در نتیجه نسل ما بر مبنای خواست آنها حرکت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین داشته هر سازمان سرمایه انسانی است، افزود: در میدان رقابت، امروز سرمایه انسانی است که می‌تواند سازمان را رشد و تعالی بدهد.

سیاری گفت: نباید دچار روزمرگی شویم و خواب حرفه‌ای بر ما غلبه کند باید در امور مختلف به دنبال نوآوری و افزایش علم و روش نو باشیم.

کد خبر 6095171

دیگر خبرها

  • سید جمال‌الدین اسدآبادی مبارز و قهرمان ملی در برابر استعمار، اما ناشناخته برای نسل جوان
  • ایتالیا: نیرو‌های ما هرگز در اوکراین مستقر نخواهند شد
  • ببینید | رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟
  • میکا ریچاردز و گزارش فوتبال به سبک ایتالیایی ها و واکنش دل پیرو (زیرنویس فارسی)
  • شعار فارسی ایتالیایی‌ها: مرگ بر اسرائیل!
  • تعلیم و تربیت یکی از مهمترین مسائل روز ارتش است
  • دشمن به دنبال تأثیرگذاری بر قوه تشخیص و شناخت مردم است
  • هدف استعمار فرانو تسلط بر مغز جوانان است
  • برگزاری دوره توانمندسازی مربیان و اساتید قرآن و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • برگزاری دوره توانمندسازی مربیان و اساتید قرآن و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران در مشهد